Talentje in de kart

by admin

Talentje in de kart

by admin

by admin

Vaak zijn we (teveel) bezig met wie en wat we zouden willen zijn. Dan hoor ik mijn dochtertje van vijf keihard meezingen met Barbie:

“Wat als ik keihard zing
En niet bang ben dat het mis gaat
Dat is wat ik heerlijk vind
Te laten zien waar ik voor sta
Ik laat me lekker gaan,
juist omdat ik in het licht sta
Wat als ik shine!?”

Hoewel ik betwijfel of ze al volledig begrijpt wat ze zingt, denk ik op zo’n moment: Je hebt helemaal gelijk en wat is het toch heerlijk om die spiegel voorgehouden te krijgen. Positieve stimulans en je dromen najagen. Doen waar je plezier in hebt en niet bang om fouten te maken. SHINE!

Succes is gebouwd op een serie van fouten!

Als je iets wilt ontwikkelen, iets wilt bereiken, moet je er je best voor doen. Het overwinnen van uitdagingen is een bewijs dat je jezelf kunt ontwikkelen. Feedback ontvangen en ter harte nemen is essentieel om verder te komen. Een fout maken is een belangrijke leerervaring en helpt je om verder te komen. De belangrijkste ingrediënten als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. We weten het allemaal, maar het toepassen ervan is niet altijd even gemakkelijk. Ook ik moet mezelf in dat opzicht soms even resetten, omdat ik merk dat ik vastzit in een denkpatroon. Ik kan dan ook genieten van de lessen die ik van kinderen krijg en verwonder mezelf dan weer hoe moeilijk wij het onszelf als volwassenen soms maken.

Talent in de dop

Toen we hoorden dat Esmee op zoek is naar sponsors hebben we niet lang nagedacht. Een meisje van negen jaar dat gek is op karten en ervan droomt om ooit Formule 1 coureur te worden. Ze vertelt met de grootste glimlach op haar gezicht over haar Persoonlijke Records (PR). Als een spons neemt ze de feedback van de coach op, past het meteen toe op de baan in haar roze kart en weet weer een nieuw PR te realiseren. Ze gaat zo goed dat ze als enige meisje in haar leeftijdsklasse mee gaat doen aan het Nederlands Kampioenschap 2T Karting. Ze “shined” niet alleen op de baan, maar ook daarbuiten. Dit is iets dat ze echt wil en waar ze heel veel plezier in heeft.

Talent maakbaar?

Dat talent is aangeboren is te kort door de bocht. Wel heeft het te maken met hoe een brein werkt. Het hoeft geen betoog dat kinderen zich geweldig ontwikkelen, omdat ze een veel ruimere mindset hebben en heerlijk onbevangen zijn. Ons brein ontwikkelt zich aan de hand van onze ervaringen. Wij hopen dan ook dat Esmee heel veel ervaringen opdoet die maken dat zij haar talent ten volle kan ontwikkelen en daarvan kan genieten. Esmee: laat zien waar je voor staat, laat je gaan en wees niet bang dat het mis gaat. Dan zien we jou zeker snel in de schijnwerpers staan!

Via Facebook kun je de prestaties van Esmee volgen of, net als Optimus-Acorro, je aanmelden als sponsor.

Wil je advies op het gebied van talentontwikkeling? We gaan graag het gesprek aan.

Mijke Vossen
Partner Optimus-Acorro
mvossen@optimus-acorro.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top