Van je fouten leer je het meest

Het rooster van de toekomst

by admin

Van je fouten leer je het meest

Het rooster van de toekomst

by admin

by admin

Veel mensen vragen mij de laatste tijd hoe ik denk over de nieuwe Wet Flexibel Werken.  Deze wet geeft alle medewerkers vanaf 1 januari 2016 het recht om flexibel te werken in tijd, duur en plaats. Nou, vanaf januari staat een deel van de productielijn in jouw of mijn achtertuin en werken ook jij en ik vanuit huis, zo simpel is dat dus!

Ik hoor je denken, wat een onzin! Iedereen begrijpt dat een efficiënt en effectief ingericht productieproces op één locatie plaatsvindt. En daarmee is de uitdaging onmiddellijk verdwenen, want dit valt dan onder zwaarwegende bedrijfsomstandigheden. Toch?

Dat valt echter nog maar te bezien. Ik voorspel: geen zwaarwegende bedrijfsomstandigheid die hier redding biedt. Iedereen heeft immers het recht op flexibel werken door de invoering van deze nieuwe wet. Maar hoe gaan we dit dan goed regelen zodat er effectief èn flexibel kan worden gewerkt?!

Van je fouten leer je het meest!

Om mij heen merk ik dat men naarstig op zoek is naar HET nieuwe rooster.  We gaan naar seminars in de hoop HET antwoord te horen. Echter, de persoon die pretendeert het juiste antwoord te hebben heeft mogelijk last van  “the God-Complex” zoals Tim Harford zo mooi beschrijft. Toch is er volgens mij een antwoord. Ga met de medewerkers de dialoog aan! Wij denken graag vóór een ander en vertellen graag wat mogelijk is en wat niet. Maar weten we het eigenlijk wel?

Bij één van mijn werkgevers dachten we ooit ook het te weten. Werken in 5-ploegendienst was in ons bedrijf niet meer nodig want het productieproces was zo efficiënt ingericht dat we terug konden naar 3 ploegen. Dit zou een enorme financiële besparing opleveren. Medewerkers schakelden echter de vakbond in en waren hevig verontwaardigd. “Zou ik ook zijn als ik mijn 5 ploegentoeslag moet inleveren voor een lagere 3 ploegentoeslag”, was ons antwoord. Maar niets was minder waar! Want het bleek dat wij onvoldoende in dialoog waren met onze medewerkers en niet precies wisten wat hun behoeften waren. Ze hadden de vakbond ingeschakeld om te vertellen dat ze in vijf ploegen wilde blijven werken, zelfs tegen een tarief van een 3-ploegendienst. Het ging dus helemaal niet om geld. Het ging om regelmogelijkheden, werkbeleving en de balans werk-privé. En wij waren erin getuind. Met open ogen. Denkend vóór een ander en uitsluitend vanuit het organisatiebelang.

Maar gelukkig heeft deze situatie onze blik verruimd en hebben we (alsnog) de dialoog opgezocht met onze medewerkers. Uiteraard moesten we vertrouwen herwinnen. Waarom zouden we nu immers wel luisteren? Authentiek leiderschap is ook het toegeven van fouten, dus daar begint het mee. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Ben je vindingrijk?

Succesvol veranderen gaat om het vinden van een gemeenschappelijke grond. Het wensenpatroon bezien vanuit het perspectief van de organisatie, medewerker èn maatschappij. En hoe lossen we dan bepaalde problemen op? Het gaat erom dat je ervaringen omzet in lessen. Maak leren belangrijker dan de ervaring zelf! Zo zet je iets negatiefs om naar iets positiefs en kan ook een (rooster)verandering een hamerstuk op de OR-tafel worden.

Zorg wel dat je een doordacht plan hebt en dat je belangrijkste stakeholders betrokken zijn.  Voordat je de “Sweet spot” hebt gevonden kun je we dus rustig trial and error toepassen, en telkens bijstellen en verwachtingen “managen”. Op een systematische wijze ga je naar die Sweet spot op zoek.

Vind ik dat de politiek zich had moeten mengen in deze discussie door er een wet van te maken? Primair vind ik dit een discussie tussen werkgever en medewerker(s), danwel tussen werkgever en medewerkers vertegenwoordiging en niet een discussie voor de politiek. Maar de Wet Flexibel Werken is een feit. Zelf ben ik ook een groot voorstander van flexibel werken. Graag help ik je dan ook bij het in kaart brengen van de voordelen als organisatie zijnde en hoe ermee om te gaan in de praktijk.

Wil je meer weten , neem dan gerust contact met ons op via www.optimus-acorro.nl/contact of info@optimus-accoro.nl.

Mijke Vossen
Partner Optimus Acorro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top